Home » Nieuws » Netherlands Catalysis and Chemistry Conferentie (NCCC)

Netherlands Catalysis and Chemistry Conferentie (NCCC)

Dr. Johan Groen van Delft Solids Solutions geeft op 3 maart 2009 een presentatie op de NCCC conferentie in Noordwijkerhout. De presentatie betreft de toepassing van desilication om hiërarchische zeolietstructuren met verschillende chemische samenstelling te ontwikkelen.
Deze lezing laat zien dat desilication niet alleen toegepast kan worden op zeolieten bestaande uit silicium en aluminium, maar dat ook andere driewaardige kationen (Fe, B, en Ga) op een vergelijkbare wijze als aluminium de siliciumextractie sturen naar mesoporositeitsvorming. Deze ontdekking toont aan dat desilication een universele modificatie procedure is om niet alleen zeolieten van verschillend roostertype maar ook van verschillende chemische samenstelling tot waardevolle hiërarchische structuren te kunnen maken.
De lezing zal plaatsvinden op 3 maart 2009, 09:55 uur.

Verdere informatie is te vinden onder: NCCC