NIEUW – Powder hands-on Dag

Op dinsdag 22 oktober 2019 organiseren we voor de eerste maal de Powder Hands-on dag.

Tijdens deze interactieve dag zullen we met de deelnemers samen werken aan karakterisering van poeders en deeltjes. Op deze wijze leert u hoe enerzijds de verschillende technieken praktisch te gebruiken en anderzijds ervaart u de uitdagingen die u tegenkomt bij gebruik van dit type instrumentatie en methodieken om verschillende poeder en deeltjeseigenschappen te bepalen.

In contrast met onze cursussen en seminars zullen we tijdens deze hands-on dag de meeste tijd spenderen in het laboratorium. Aan bod komen o.a. het meten van deeltjesgrootte, onderzoeken van deeltjesmorfologie en deeltjesvorm, bepalen van het oppervlak van materialen, analyseren van de poriegroottedistributie en de porositeit, en bekend raken met het kwantificeren van de stoffigheid of materialen.

Kijk voor meer informatie op onze webpagina of meldt u direct aan !