Home » Nieuws » FEZA conferentie over zeolieten en aanverwante materialen

FEZA conferentie over zeolieten en aanverwante materialen

Dr. Johan Groen van Delft Solids Solutions zal een presentatie afleveren tijdens de FEZA conferentie in Parijs.
De presentatie getiteld “Improved alkylation performance of desilicated mesoporous mordenite” heeft betrekking op de verhoogde activiteit, selectiviteit, en stabiliteit van de mesoporeuze mordeniet katalysator verkregen door een desilication behandeling. Introduceren van mesoporiën in de puur microporeuze matrix verkort effectief de microporie weglengte en verbetert de overall toegankelijkheid van de zeolietkristallen. Gecombineerd met de originele zure eigenschappen in de hiërarchische mordeniet zeolite leidt dit tot een meer efficiënte benutting van het zeoliet materiaal.
De FEZA conferentie is gewijd aan “state-of-the-art onderzoeksactiviteiten en noviteiten op het gebied van zeolieten en andere poreuze materialen. De conferentie wordt gehouden van 2-6 september 2008 in het College de France in het hart van Parijs, Frankrijk.Verdere details zijn te vinden op: FEZA2008